bitcoinsecurity Det har ju varit en hel del problem med bitcoinhandeln den senaste tiden. Man skulle kunna säga att det handlar om barnsjukdomar som medfört en del osäkerhet. Som vi berättat tidigare, så jobbar vi på Btcx hela tiden med att göra det så säkert och enkelt som möjligt att använda bitcoin.

Nu kommer nyheten att Japanerna börjar titta på hur man kan göra bitcoin säkrare genom att övervaka användandet. Frågan är om det är bra eller dåligt. Vi kommer att fortsätta rapportera i frågan.

Här är citat från DI.se

STOCKHOLM (Direkt) Det styrande partiet LDP i Japan kommer att börja en diskussion om hur de ska övervaka användandet av den virtuella valutan Bitcoin. Det sade Takuya Hirai, chef för en kommitté för IT-strategi inom LDP, på onsdagen enligt Bloomberg News. Takuya Hirai sade att Bitcoin är “behändig” men att den också innebär “stora risker”. Det finns för närvarande ingen reglering som tillåter övervakning av Bitcoin så LDP vill därför diskutera hur detta ska hanteras. Chefskabinettsekreterare Yoshihide Suga sade att regeringen ännu inte fattat något beslut om Bitcoin och att de nu samlar in information.

Mikael Sandbladh +46 8 5191 7933
Nyhetsbyrån Direkt
Källa:di.se – Telegramsida.