Första handelsdagen med Bitcoin på Börsen

nasdaq_omx_468_280

Första handelsdagen för bitcoin omsatte 1,8 miljoner kronor på Stockholmsbörsen/NASDAQ. Det resulterade i en blygsam uppgång på 0.41%, inte illa för den extremt volatila valutan som sett uppgångar på tusentals procent och 80% fall sedan starten för 6 och ett halvt år sedan. Dock var det endast via Avanza och Nordnet certifikatet kunde handlas på, bankerna och bloomberg-terminalerna förväntas komma igång under morgondagen vilket ger ytterligare handelsvolymer.

Det här är startskottet för bitcoin att bli ett accepterad värdepapper i den tradionella finansvärlden. Däremot tycker Avanzas ekonom Claes Hemberg att spekulanter ska ta det försktigt och jämför bitcoin med ett samlarobjekt och ser skeptiskt på valutans framtåg i finansvärlden.

Den som vill spekulera gör det billigare och enklare på börsen. Det gör att intresset lär öka handeln några dagar. Men priset lär inte stiga, eftersom det är internationell handel. Tvärt om är priset i utförsbacke. Från toppen på 1150 dollar per bitcoin ned 80% till idag 236 dollar.

Något som stadigt ökat är mängden investeringar i startup-bolag världen över vilket Joakim Herlin, Marknadschef på BTCX, twittrade om under dagen som svar på Claes uttalande.

Nu återstår det att se hur certifikatet mottages på marknaden.

avanza nasdaq bitcoin

Du kan också köpa och lagra dina bitcoin direkt hos oss på BT.CX

buy bitcoins button

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s